Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP lideri Özgür Özel'den 'çay-simit' hesabı 'Sen Ecevit'e söylemiştin, ben de sana soruyorum'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, eline aldığı dövize emekli maaşı üzerinden çay-simit hesabı yaptı. Özel ayrıca, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt verdi.

CHP lideri Özgür Özel'den 'çay-simit' hesabı 'Sen Ecevit'e söylemiştin, ben de sana soruyorum'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel'in konuşmasında öne çıkanlar:

"ONLAR 10 BİN TL YETER DEDİLER"

"2 Ay sonra yerel seçimlere gidiyoruz. Birileri siyaseti sertleştirmenin kutuplaştırmanın, hakaretler ederek tahrik etmenin derdinde, esas meselenin konuşulmaması derdinde. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından; Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasından görüyorsunuz. Bu kadar hakaret olunca o hakaretlerin bir vazife olarak yerine getirildiği çok belli bu Meclis'te iki tane prompter kullanılıyor. İkisinin kablosunu takip edin saraydaki bir odaya çıkıyor. Biz onların seviyesine inecek değiliz. 

Bizim derdimiz emeklinin aylığı, yoksulların mutfağındaki tencere, pazardaki marketteki mutfaktaki yangın, asgari ücretlinin geçim seviyesi. TÜİK'in rakamları doğru değil ama o rakamlarla bile durumun ne kadar içler acısı olduğunu görmek gerekiyor.

En zengin yüzde 20 toplamın yarısını alıyor kalan yüzde 80 diğer oranı paylaşıyor. Yoksuldan almış zengine vermişler. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı bugünkü asgari ücretti. Milletimiz görüyor. Emeklilerden oy alıp 10 bin liraya el kaldıranlara yazıklar olsun. Ama bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak. Ona sırtına dönenlerden hesap soracaktır.

Bizim grubumuz emekliye, "yetmez ama 17 bin TL olsun" dedi, "onlar 10 bin TL yeter" dedi. 

Toplumun büyük çoğunluğu yoksullaşırken sarayda işler yolunda. Sarayın bir günlük maliyeti 33.6 milyon lira. 1 dakikada 23 bin TL. Asgari ücreti 40 saniyede tüketiyorlar. Emekli maaşı 27 saniyede harcıyorlar.

EMEKLİ AYLIKLARI

Geçtiğimiz hafta bir talebimizi söylemiştik. Emeklilerimizin en düşük maaşı en az asgari ücret kadar olsun demiştik. Emekliye 17 bin lira olsun, ilerleyen dönemde 25 bin lira olsun diyen vekillerimize helal olsun. Onlara oy kaldıranlara da yazıklar olsun. İnançla gayretle devam edin. Doğrulardan yana el kaldırmaya devam edin. Emekçiden düşük gelirlilerden yana el kaldırmaya destek vermeye devam edin. Bu halk her şeyi görüyor. Sizin bu gayretiniz önünde sonunda sandığa gidince karşılığını bulacak.

SİMİT ÇAY HESABI

Tayyip Erdoğan simit çay hesabı yaptı yazıklar olsun dedi oy istedi. Şimdi bakalım simit çay hesabına. Bugün Ankara'da bir simit 10 TL, çay 15 TL. Bir çay bir simit 25 TL. Aile 5 kişilik, en düşüğünü hesaplıyoruz. Bir öğünde 125 3 öğün 375 TL 30 GÜNDE 11.250 tl oluyor.

DEM PARTİ ELEŞTİRİSİNE YANIT

Seçimden bu yana benzin 40 TL'ye çıktı, mazot 18'den 42 TL'ye çıktı. Yetkiyi verin kardeşinize diyen Recep Tayyip Erdoğan aldığı yetkiyle bunu yaptı. Bu sabah Devlet Bahçeli dün akşam Erdoğan... 1 cümleleri var DEM, DEM, DEM. Dem diyerek enflasyonu unutturmanın, zamları gizlemenin, seçimi kazanmanın hesabını yapıyorlar.

Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varda DEM Parti ile de o kadar ilişkimiz var. İçtiğimiz bir bardak demli çay. Mecliste oturup aynı masada yemek yerler, şakalaşırlar kamera önüne çıkınca sahtekarlığa başlarlar. 

CHP'nin DEM'le olan ilişkisi arka planda neyse ön planda da o dur.

Bahçeli DEM diyor, Tayyip Bey zam yapıyor. Sayın Bahçeli milletin derdi DEM değil, zam.

6 ŞUBAT DEPREMİ

Haftaya 6 Şubat. Büyük depremin yıldönümü. Biz haftaya Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesinde olacağız. Bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağolsun. 

Deprem vergisini kalıcı kılan 40 milyon dolar deprem vergisi tahsil eden 8 kere imar affı çıkaran; bu aftan da 26 milyar gelir elde eden ama dirençli kentler için bu kaynakları kullanmayan bu kaynakları kendi iktidarını korumak için kullanan...

Biz o süreçte depreme hiç hazırlık yoktu. Özellikle, ilk bir hafta içinde inanılmaz bir koordinasyozsuzluk vardı bu koordinasyonsuzluk inanılmaz bir kayıp verdi.  darbe paranosuyla askeri kışlada tutulduğu dönemlerden geçtik. 

Millet çorap, çorba, çadır beklerken milletin telefonuna IBAN gönderen süreçlerden geçtik. Çadır yokken Kızılay'ın çadır sattığını gördük.

Asrın felaketi dediler ama millleti 'asrın yalnızlığına' bıraktılar. 

Recep Tayyip Erdoğan, 1 yıl içinde yıkılan tüm konutları yapıp verileceğini söyledi. Depremden 5 hafta sonra dedi ki toplamda 650 bin konuta ihtiyaç  var; 1 yıl içnde 319 bin konut inşa edeceğiz dedii, geri vites yaptığının göstergesi. Temeli atılan konut sayısı 250 bin teslim edilen konut sayısı 47. Gelecek hafta 46 bin konut teslim edeceğini söyledi, gerçekleşen oran yüzde 7. Depremi unutmayacağız söz verenlerin sözlerini takip edeceğiz.

31 MART SEÇİMLERİ

Yerel seçimlere gidiyoruz. Bu iktidar şehirlerimizi mahvetti. Depremde yıkılan, selde yıkılan güvensiz şehirlerimiz vardı. 2019 yılında bir gelişme oldu. Helikopterle gezerken İstanbul'un arsalarını satarken satacak arsa kalmayınca şuraya bir boğaz yapalım dediler. Neyseki İstanbullular durdurdu. Ankara'yı parsel parsel satan dinozor ticaretinden yolunu bulan anlayışa Ankara dur dedi. 11 şehirde israfa kent suçlarına dur dediler. O günden beri CHP ve Millet İttifakı hatta Türkiye ittifakı tarafından seçilmiş belediye başkanlarımız namusluca yönetiyorlar.

İstanbul'u Erdoğan belediyeciliği yönetirse 2 kat fazla parayla yarı yarıya iş yapıyor Arada 4 kat fark var. Meydan okuyoruz. Eskiden yağmur yağar Üsküdar göl olurdu. Pandemide İstanbul'da görülmemiş altyapı çalışması yapıyoruz dediler. Şimdi o kentlere geri dönmek istiyorlar. Haramilerin saltanatını yıktık ya şimdi haramiler geri dönelim mi diyorlar. Bütün elimizdeki büyük şehirlere söylüyoruz elinizdekine çalışkan belediye başkanlarına sahip çıkın.

Değişim olacaktı ne oldu diyenler İzmir listesine bakabilir. 30 belediye başkanı açıkladık. 9'u kadın, 12'si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte daha çok kadın ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. Tarihi boyunca CHP'nin İzmir'de 6 belediye başkanı vardı. 9'da 9 istiyoruz. Cemil Tugay'ı 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak değerlendirdik. CHP'yi, Atatürk'ün istediği gibi kadınların ve gençlerin partisini yapacağız. 

TÜRKİYE İTTİFAKI

Sayın Bahçeli, ‘Türkiye İttifakı’ndan rahatsız olmuş. Her türlü oyuna, her türlü CHP’ye yapılan engellemeye rağmen bir tek şeye inandık; halkımıza inandık. Şunu bilsinler; bize savaş ilan edenlere, barış ilan etmeye, muhalefete muhalefet edenlere sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten seçmenini kucaklamaya, saraydan yılmış, Bahçeli’nin yaptıklarına şaşırmış, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP’li olduğu halde bu işlerden utanan sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya, AK Parti’nin yoksullaştırdığı işçiyi sahiplenmeye devam edeceğiz.

Sayın Erdoğan, siz rant ve çıkar ittifakısınız. Biz Türkiye ittifakıyız. CHP Türkiye'yi kucaklayacak. Türkiye ittifakı 31 Mart'ta kazanacak. O zaman yoksullar kazanır, biz kazanırız" diyerek sonlandırdı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Özgür Özel grup